Wydawanie prawa jazdy.

Moderator: moderator

Wydawanie prawa jazdy.

Postprzez rower » Śro Lip 28, 2010 10:40 am

Witam mam pytanie w Gdańsku mieszkam stosunkowo nie dawno i mam pytanie, czy po zdaniu prawa jazdy w PORDzie trzeba składać jeszcze jakieś wnioski o wyrobienie prawa jazdy, czy wszystkim zajmuje się PORD? Prawko zdałam w środę, 21.07. dziś jest 28, a na stronie https://www.kierowca.pwpw.pl/ dalej jest "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany." zastanawiam się czy to strona zamula, czy ja o czymś zapomniałam?

Dokumenty z PORD-u wysyłane są w każdy poniedziałek, środę i piątek. Skoro zdałaś egzamin 21(środa) to zostały one wysłane w piątek. Więć na dniach (jutro lub pojutrze ) powinny być widoczne w systemie. Żadnych dodatkowych wniosków się nie składa.

Pozdrawiam i gratuluję
Moderator
rower

Dołączenie: Śro Lip 28, 2010 10:37 am

Re: Wydawanie prawa jazdy.

Postprzez Żelka xd » Śro Lip 28, 2010 8:14 pm

PORD musi najpierw zgłosić do starostwa, że zdałaś. Czas ten jest różny: czasem czeka się na to 3 dni, a czasem niestety nawet miesiąc (moja koleżanka tyle czekała). Cierpliwym trzeba być :) I ja tam żadnych wniosków nie składałam, tylko opłatę musiałam uiścić przy odbiorze:)
Żelka xd

Dołączenie: Pią Maj 28, 2010 4:32 pm

Postprzez arecki90-90 » Czw Lip 29, 2010 1:17 pm

No dokładnie. Cierpliwości :)
arecki90-90

Dołączenie: Pon Sty 25, 2010 5:08 pm
Miejscowość: Gdynia

Postprzez Wojtek » Pon Sie 02, 2010 9:57 pm

Zdałem egzamin (kat. B) w czwartek (29.07.2010). Kiedy mogę spodziewać się prawka? ; )
Wojtek

Dołączenie: Pią Lis 13, 2009 12:59 pm

Postprzez Alka » Wto Sie 03, 2010 5:36 am

Czytaj, czytaj, czytaj i sprawdzaj na stronie.
Awatar użytkownika
Alka

Dołączenie: Pią Sty 29, 2010 9:30 am
Miejscowość: Gdynia

Postprzez Wojtek » Wto Sie 03, 2010 8:31 am

Tak, tylko od czwartku jest "Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany." A wysyłają ponoć w piątek.

Jak zauważyłeś słusznie dokumenty wysyłają w piątek. Nie jest to jednoznaczne z tym, że trafiają one w piątek do adresata. Pisałam już o tym wcześniej. Soboty i niedziele są wolne od pracy. Trochę cierpliwości........

Moderator
Wojtek

Dołączenie: Pią Lis 13, 2009 12:59 pm

Powróć do FAQ

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości