Wydanie Prawa Jazdy

Moderator: moderator

Re: Wydanie Prawa Jazdy

Postprzez kasia7622 » Czw Mar 11, 2010 8:11 am

mam pytanie do Ewulek,a jak twoja sprawa wygląda na jakim etapie jest u ciebie procedura bo u mnie z tego co sprawdzam to papiery z pordu jeszcze nie zostały przesłane.Nie wiem od czego do zależy
kasia7622

Dołączenie: Sob Mar 06, 2010 1:57 pm

Postprzez ewulek » Czw Mar 11, 2010 9:04 am

Witam dzwoniłam do pordu i z tego co wiem papiery już wyszły więc najprawdopodobniej może juz dzisiaj pójdą do Warszawy mam taką nadzieję :) domyślakm sie , że tak ja ja juz nie możesz sie doczekać heheh także przeżyjmy jeszcze wekend i potem po Złotą kartę .Pozdrawiam
ewulek

Dołączenie: Pią Gru 11, 2009 12:49 pm

Postprzez kasia7622 » Czw Mar 11, 2010 9:49 am

również pozdrawiam
kasia7622

Postprzez Marek » Nie Mar 14, 2010 5:53 pm

Z podanych tutaj informacji i obserwacji statusu swojego prawka na stronie [url]kierowca.pwpw.pl[/url] wygląda na to, że dokumenty z gdyńskiego pordu są wysyłane w piątki, bo zdalem we wtorek (02.03), w poniedziałek (08.03) rozpoczęło się drukowanie w pwpw, a w piątek (12.03) było już do odbioru w urzędzie.
Marek

Dołączenie: Pon Mar 08, 2010 11:31 am

Postprzez moderator » Pon Mar 15, 2010 11:00 am

Witam Forumowiczów
Na www.pord.pl w okienku "najczęściej zadawane pytania" admin. napisał:
"Po zakończeniu egzaminu, egzaminator poinformuje Pana/ią, że egzamin kończy się wynikiem POZYTYWNYM i wyda arkusz przebiegu egzaminu. W terminie 3 dni od egzaminu dokumenty zostaną odesłane do organu wydającego prawo jazdy właściwego ze względu na adres zameldowania. Urząd po wprowadzeniu danych z dokumentów, przekazuje drogą elektroniczną dane do Państwowej Wytwórni Papierów Wartościowych (PWPW), gdzie jest produkowane Prawo Jazdy. W okresie 1 miesiąca dokument jest do odbioru w urzędzie. Najczęściej po 2 tygodniach od zdania egzaminu można już dowiadywać się czy jest ono do odbioru.
Można sprawdzić na stronie http://kierowca.pwpw.pl, fakt czy zostało już Prawo Jazdy wyprodukowane. Informacji o tym, czy można je już odebrać udziela Wydział Komunikacji odpowiedni na adres zameldowania.

Podstawa prawna:Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów z dnia 27 października 2005r. (Dz. U. 217 poz. 1834 ze zm. § 32 pkt. 1). "

Pozdrawiam
Moderator
Awatar użytkownika
moderator

Dołączenie: Pon Wrz 07, 2009 6:34 pm

Postprzez ewulka » Wto Mar 16, 2010 4:10 pm

Witam.Dzisiaj odebrałam prawo jazdy.Egzamin zdałam 04.03.2010 więc czas oczekiwania wcale nie jst długi.
Pozdrawiam czekających na odebrania swojego prawka i szerokiej drogi!!!
ewulka

Dołączenie: Czw Mar 11, 2010 10:31 pm

Postprzez kasia7622 » Wto Mar 16, 2010 4:37 pm

mam pytanie do Ewulka,czy ty miałaś egzamin w pord gdańsk i w którym wydziale odbierałaś,bo ja należę do Pruszcza i tez zdałam 4 marca.Od 11 mam postępowanie administracyjne,więc jeszcze czekam z niecierpliwością
kasia7622

Postprzez ewulek » Śro Mar 17, 2010 3:21 pm

Witam Kasiu 7622 .Ja miałam egzamin w pordzie w Gdyni i oczywiście odbierałam w Urzędzia miasta w Gdyni.Masz wyznaczone 3 okienka do odbioru prawa jazdy.W Gdyni odbywa się to szybko i jest bardzo miła obsługa.Mam nadzieję , że podobnie jest w Gdańsku.Pozdrawiam jak masz jakieś pytanka jeszcze to pisz .
ewulek

Dołączenie: Pią Gru 11, 2009 12:49 pm

Postprzez moderator » Śro Mar 17, 2010 6:52 pm

Witam Forumowiczów,
Żeby uszczególowić informację wcześniejszą przekazuję, że komplety dokumentów do właściwych urzędów są przesyłane z PORD-u w każdy poniedziałek, środę i piątek.

Pozdrawiam
Moderator ;)
Awatar użytkownika
moderator

Dołączenie: Pon Wrz 07, 2009 6:34 pm

Poprzednia

Powróć do Archiwum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości