Nie wiem...

Moderator: moderator

Nie wiem...

Postprzez Alka » Wto Lut 23, 2010 8:17 pm

...czy to można nazwać aktualnościami, jak nie- poproszę u usunięcie tudzież przesunięcie w miejsce bardziej właściwe. Chcę w przyszłości iść na kurs na egzaminatora wiem, że będę w tym dobra...ale..takie wieści mnie zniechęcają http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Setki ... omosc.html co gorsza wiem, że często wcale tak to nie wygląda jak jest przedstawiane. Często to zwykłe pomówienia...egzaminatorzy niedługo będą się bali egzaminu zakończonego wynikiem pozytywnym, by nie zostać posądzonym o branie łapówki, do czego ten system zmierza????? Coś tu jest nie tak, jakaś ogromna luka prawna, nie chroniąca uczciwych pracowników PORD-u (czyt. egzaminatorów), a dająca pole do popisu faktycznym łapówkarzom. Przez coś takiego boją się wszyscy, bo byle pomówienie skutkuje zawieszeniem- jak sądzę- aż do wyjaśnienia. Nerwy i atmosfera grozy króluje w naszych PORD-ach, a to faktycznie może się odbić niekorzystnie na wynikach egzaminów i to nie celowo, a z obawy przed zwolnieniem.Tak ja to widzę i nie tylko ja.
Awatar użytkownika
Alka

Dołączenie: Pią Sty 29, 2010 9:30 am
Miejscowość: Gdynia

Re: Nie wiem...

Postprzez moderator » Wto Lut 23, 2010 9:44 pm

Witam Alka,
Tak to jest włąśnie temat do aktualności.Zresztą dodaliśmy go dzisiajpo przeczytaniu tekstu, na który się powołujesz, na portalu Trójmiasto.pl. Uznaliśmy, że należy opatrzyć go komentarzem, który umieściliśmy w temacie "AD VOCEM". Wszyscy pracownicy PORD-u dziękują za słowa, które napisałaś.To dla nas bardzo ważne aby nas - obecnie pracujących w PORD-zie, zarówno tych , którzy pozostali jak i tych nowozatrudnonych - nie obciążać cały czas "grzechami" przeszłości.Mamy nadzieję, że winni, po udowodnieniu im winy, zostaną osądzeni w sprawiedliwych procesach. Dzisiejszy PORD to już zupełnie inna bajka. I wydaje mi się, że widać to chociażby na forum. Dzięki determinacji obecnej dyrekcji i pracowników udaje nam się ewolucyjnie, drobnymi krokami , iść do przodu. Nie boimy się trudnych pytań i krytycznych uwag. Wszystko o czym piszecie to dla nas kopalnia wiedzy o tym w jakim kierunku modernizować naszą "firmę" aby była jak najbliżej waszych oczekiwań. Liczymy, że tak będzie dalej.

Pozdrawiam serdecznie wszyskich bo tak naprawdę, pomimo, że odpowiedź jest adresowana do Alki, adresatami jesteście Wy wszyscy

Moderator
Awatar użytkownika
moderator

Dołączenie: Pon Wrz 07, 2009 6:34 pm

Postprzez Alka » Śro Lut 24, 2010 8:02 am

Dziękuję za odpowiedź, nie było tematu poniżej- jak zaczynałam pisać, a później już nie sprawdzałam :) Albo coś przeoczyłam pewnie :) Pozdrawiam pracowników PORD :)
Awatar użytkownika
Alka

Postprzez Alka » Śro Lut 24, 2010 7:08 pm

Nie jest kompletny tamten link w AD VOCEM, ten działa, dodatkowo z dziś mam nowe wieści, które zapewne wszyscy znacie, a o których chętnie porozmawiam. Oto info http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Nie-t ... omosc.html . Dokładnie tak jak jest napisane, jest dość powszechnie znany proceder pobierania pieniędzy od kursantów przez instruktorów w zamian za obietnicę zdanego egzaminu. OBIETNICĘ, a nie zdany egzamin. Nie znają egzaminatorów, a twierdzą, że znają tego czy tamtego. Biorą pieniądze, jak kursant zda to dobrze, jak nie to zda następnym razem, tak czy tak podpiera się tą znajomością, a egzaminator w razie jakiejś kolejnej "rozwojowej" sprawy ma kłopoty nie mając pojęcia o niczym.
Awatar użytkownika
Alka

Postprzez red_forest » Pon Maj 17, 2010 4:48 pm

http://wiadomosci.onet.pl/2701,2171259, ... kalne.html
Znowu media odgrzewają kotlety. Dlaczego muszą to robić przed moim egzaminem :(
Najsmutniejsze jest w tym wszystkim to:
Jak informowali wówczas śledczy, większość podejrzanych egzaminatorów przekroczyła 70. rok życia
red_forest

Dołączenie: Pią Sty 08, 2010 1:08 pm
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Angel_A » Pon Maj 17, 2010 6:59 pm

chyba mówi się tak nieładnie: takie stare a takie głupie :roll:
w ogóle to nie rozumiem, że taka liczba osób tak świetnie się bawiła, nikt ani mru mru przez nieboskie 7 lat. Dno, kompletne dno!do tego szkoda papieru na ilość tych akt

czym się martwisz, "dziennikarze" muszą z czegoś żyć, a żeby żyć trzeba pisać :P co z tego że kotlecik mało wyrafinowany. Przynajmniej wiesz, że masz czysty teren :twisted:
Angel_A

Dołączenie: Śro Maj 05, 2010 12:42 am

Postprzez red_forest » Pon Maj 17, 2010 7:40 pm

Angel_A napisał(a):w ogóle to nie rozumiem, że taka liczba osób tak świetnie się bawiła, nikt ani mru mru przez nieboskie 7 lat
Czemu się dziwić ? Czysty mutualizm, tak jak w przyrodzie. Kursanci płacili pieniążki i w zamian otrzymywali gotowy produkt - prawo jazdy. Bez zbędnego stresu, zajmujących cenny czas dodatkowych godzin jazdy, nawet w niektórych przypadkach bez potrzeby odbycia nieprzyjemnego egzaminu praktycznego. Starsi Panowie Egzaminatorzy mogli dorobić trochę do emerytury, a świeżo upieczeni kierowcy mogli całkiem legalnie już rozbijać się swoimi 20 - letnimi BMW. W związku z powyższym, zapewne trochę więcej osób przeniosło się na łono Abrahama, ale jak ktoś kiedys powiedział:
Jedna śmierć to tragedia, milion – to statystyka
red_forest

Postprzez Angel_A » Pon Maj 17, 2010 9:13 pm

Cóż, trafny cytat.
Chociaż moim zdaniem, nawet jak ktoś legalnie zda, to nie twierdziłabym, że potrafi dobrze jeździć. Niestety polska weryfikacja wiedzy ma to do siebie, że i matołek przeciśnie się. Niestety brak jednoznacznych standardów itp. itd. trochę zależy od farta, trochę od osoby egzaminatora. Dziwny ten świat.

a dziwię się, bo zakładam, oczywiście statystycznie, że wśród tych osób byli ekhm jakże porządni chrześcijanie, albo rzekomo dobrze wychowani ludzie.Nie uczono nie kradnij, że to oszustwo? że to jakaś odpowiedzialność moralna? Jasne, to tylko takie tam dywagacje. Było łatwiej, bo nie wręczało się kaski bezpośrednio, ładnie wszystko odbywało się, a tak po co tracić czas i pieniążki na legalną weryfikację.I nawet nie ma się dysonansu, że coś nie gra.
Angel_A

Dołączenie: Śro Maj 05, 2010 12:42 am

Postprzez Alka » Wto Maj 18, 2010 6:51 am

Może gdy takiemu ograniczonemu typowi kierowca, który w taki sposób zdobył dokumenty uprawniające do kierowania pojazdami zabije kogoś bliskiego zda on sobie sprawę czego się dopuścił. Jak to możliwe, że dla niektórych, a w sumie co gorsza dla większości chyba ludzi (to z obserwacji wynika) liczy się bardziej kasa niż bezpieczeństwo ludzkie....To tak samo bezmyślne jak prawko dla 16-latka. Podnosimy wiek dla młodych kierujących motocyklami, wprowadzamy kat. AM dla motorowerów, by zwiększyć bezpieczeństwo na drodze i jednocześnie wręczamy 16-latkowi licencję na zabijanie...no ale to osobny wątek choć równie mocno mnie bulwersujący.
Awatar użytkownika
Alka

Postprzez red_forest » Wto Maj 18, 2010 5:53 pm

Tym razem wieści na portalu z naszego haimatu ---> http://moto.trojmiasto.pl/news.php?id_news=38903
Najlepsze komentarze pod artykułem:
Prawo jazdy powinno być wydawane tylko osobom z wyższym wykształceniem
Gdyby kursanci zdawali na subaru imprezach to by zdawali wszycy za 1 razem
Zła nazwa - to nie sa egzaminatorzy ale egzekutorzy:-)
Pomijam komentarze, których przytoczenie zapewne spowodowałoby interwencję Pani Moderator ;)
red_forest

Następna

Powróć do AKTUALNOŚCI

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość